Stran 1 od 1

bolečina v stopalu

OdgovorObjavljeno: To jun 11, 2013 20:31
Napisal/-a echo
Živijo!
Pred enim tednom me je pol ure po teku začelo zelo boleti stopalo, bolečine nisem mogla natančno definirati. Danes me pri hoji še vedno boli (zato že en teden mirujem). Bolečina je sedaj lokalizirana na zunanji strani stopala, kjer je malo naprej do petnice izbolkinica, del kosti. Kaj bi blahko to bilo? Nisem "nerodno stopila" ali se kam udarila, kar začelo je boleti. Bi me moralo skrbeti? Ali naj obiščem zdravnika? :( Rada bi čimprej šla spet tečt :(

Help!
LP, Echo

Re: bolečina v stopalu

OdgovorObjavljeno: Sr jun 12, 2013 04:25
Napisal/-a UrosS
Sumim, da gre za plantarni fasciitis, malo si preberi simptome in ostalo:
http://www.viva.si/Bolezni/Kosti-in-sklepi-Ortopedija/4573/Petni-trn-Plantarni-fascitis

Če je to to, se poslovi od teka za par mesecev, če se hočeš pozdraviti. Sem imel tudi sam. Pri poškodbah ni bližnjic žal.

Re: bolečina v stopalu

OdgovorObjavljeno: Po maj 05, 2014 17:51
Napisal/-a Tempo
Bom vprašala kar tukaj: danes me je po teku začela bolet zunanja stran stopala. Bolečina ni posebej huda, me pa zanima, če jo lahko pripišem čevljem? So pa sicer dokaj novi in do zdaj so mi bili vedno super. Slika

Re: bolečina v stopalu

OdgovorObjavljeno: Če avg 07, 2014 14:51
Napisal/-a katja1
Pozdravljeni.

Že par dni me bolijo metatarzalne kosti na stopalu...torej kosti na vrhu stopala. Večinoma pride do bolečine po aktivnosti in ob pritisku, danes pa tudi ko hodim. Začela sem delati malo drugačne vaje z lastno težo, je možno da je zaradi tega? Pa tudi tečem bolj po prstih kot po navadi, tako da sem najprej mislila, da je krivo to. Stopalo je na pogled tudi malo zatečeno in rdeče. Ima kdo kakšne podobne izkušnje?

Hvala za pomoč, lp

Re: bolečina v stopalu

OdgovorObjavljeno: Če avg 07, 2014 15:07
Napisal/-a UrosS
Lahko je vnetje zaradi prehitre prevelike obremenitve, lahko pa je stres faktura. Jaz bi stopil do zdravnika, da izključim drugo in nato s počitkom in ostalimi tretmaji odpraviš prvo. Pazi nase.

Re: bolečina v stopalu

OdgovorObjavljeno: Če avg 07, 2014 15:11
Napisal/-a katja1
UrosS je napisal/-a:Lahko je vnetje zaradi prehitre prevelike obremenitve, lahko pa je stres faktura. Jaz bi stopil do zdravnika, da izključim drugo in nato s počitkom in ostalimi tretmaji odpraviš prvo. Pazi nase.:) Bom par dni počivala in če ne bo nič bolje, grem res pogledat kaj pravi zdravnik. Hvala :)