Stran 1 od 1

Hude bolečine v preponi

OdgovorObjavljeno: Sr jul 17, 2013 13:47
Napisal/-a chest-creator
Pozdravljeni!

Zadnje čase imam med treningom nog hude bolečine v obeh preponah. Vbistvu sploh ne morem trenirat. Boli že, če počepnem z lastno težo, stopnjuje se v ogrevalni seriji, potem v delovni pa so bolečine tako močne, da enostavno ne zdržim. Poskusil sem z daljšim ogrevanjem (kolo+ dve ogrevalni seriji), vendar ne pomaga nič. Vse skupaj se vleče že slabe 3 tedne. Prosil bi za kakšen nasvet, kaj storiti.

Re: Hude bolečine v preponi

OdgovorObjavljeno: Če jul 18, 2013 19:02
Napisal/-a chest-creator
res noben približno ne ve?

Re: Hude bolečine v preponi

OdgovorObjavljeno: Če jul 18, 2013 19:26
Napisal/-a Grom
osebno bi vzel pavzo od vaj pri katerih se te bolečine pojavljajo.in dovolj vitamina C in omega 3 ki delujejo protivnetno

Re: Hude bolečine v preponi

OdgovorObjavljeno: Če jul 18, 2013 19:53
Napisal/-a chest-creator
hvala za nasvet :) bom poskusil.

Re: Hude bolečine v preponi

OdgovorObjavljeno: Sr avg 21, 2013 07:43
Napisal/-a Refleksoterapevt
Pozdravljen, upam da je že boljše. Če ni, me lahko kontaktiraš - mogoče lahko pomagam :)

Re: Hude bolečine v preponi

OdgovorObjavljeno: Pe nov 22, 2013 11:22
Napisal/-a chest-creator
Evo javljam se po dolgem času :) Ves ta čas od poškodbe nisem treniral kvadricepsov. Začelo se je tako, da sem šel k zdravnici, ji vse povedal in ji rekel, da želim laser in ultrazvok. V preteklih 14 dneh sem zaključil s terapijami. Vmes se poskusil delati samo ekstenzijo, vendar so me začela kolena neznosno boleti, tako, da sem še hodil bolj težko.
Včeraj pa sem naredil prvi trening :) Seveda so bile bolečine prisotne, saj 3 mesece nisem obremenjeval sprednjega dela nog in prepone. šel sem lepo postopa s počepom: 50kg, 60kg, 70kg, 80kg in 90kg. 90kg sem dvignil 4x saj me močno bolelo desno koleno. Drugače pa mislim, da se je poškodba v veliki meri sanirala :) Tako, da če bo kdo imel podobne težave, sedaj ve kaj storiti :)

Re: Hude bolečine v preponi

OdgovorObjavljeno: Ne jul 03, 2016 18:37
Napisal/-a Aleš_Čebin
Živjo!
Ponovno odpiram to temo. Noge treniram enkrat tedensko. Vedno se dobro ogrejem in naredim nekaj razteznih vaj preden začnem s počepi. Pri prvi seriji me neznansko bolijo upogibalke kolka, rastišče na medenico, bolečina je tako huda da dobim kar solzne oči. Pri drugi seriji je bolečina še vedno prisotna nato pa enostavno izgine. Težo postopoma povečujem iz serije v serijo.
Spodaj prilagam sliko, kjer me neznansko boli.

Moram pa povedati ko sem s fitnesom začel teh težav nisem imel pri počepih. Kvadre imam genetsko zelo močne. In sem jih v dobrih 8 mesecih zelo "nabildal" v smislu volumna, če je mogoče tukaj težava da je mišica prehitro zrasla.

Re: Hude bolečine v preponi

OdgovorObjavljeno: Ne jul 03, 2016 19:39
Napisal/-a Grom
mene to boli ko nekaj časa ne treneriam ali hodim malo več pa potem na enkrat začnem. seveda nekaj dni in mine

Re: Hude bolečine v preponi

OdgovorObjavljeno: Ne jul 03, 2016 20:46
Napisal/-a Aleš_Čebin
Boli me samo na zacetku prvi 2 seriji potem je dobro. Pozabil sem napisati da me zaboli takrat ko se vdzignem. Se pravi ko naredim gib iz meč pa vse do vrha.