Odgovor Če nov 06, 2014 14:55

Šport po poškodbi (zlom Ključnice)

Pozdravljeni,

18.8.2014 sem imel prometno nesrečo z motorjem in sem si zlomil ključnico. Ključnica je bila samo zlomljena (ni bila zamaknjena) tako, da nisem dobil niti opornice. Samo navodila naj jo ne obremenjujem cirka 4-5 tednov. Bolniško sem imel 6 tednov. Nekje 2 tedna je nisem bistveno obremenjeval nato pa počasi postopoma manjše obremnitve. Nekje po 5, 6 tednu naj bi bila kost polno zaceljena mišice pa naj bi se tudi dokaj utrdile.

Sicer roko sedaj po 10 tednih povsem normalno obremenjujem. Pri obremnitvi ki je direktno vezana na predel ključnice pa še vedno začutim manjšo bolečino.

Tako me zanima če mi lahko kdo predlaga kaj kar bi mi pomagalo pri regeneraciji oz. da bolečina izgine. Sem dokaj športni tip in kar malo pogrešam vaje kot so deathlift, olimpijske itd. Sedaj se nekako izogibam vaj ki bi bile povezane na predel ključnice. Zanima me tudi če je mogoče priporočljivo da jo začnem obremenjevati (recimo pri skletcah čutim po nekje 5-6 ponovitvah postopoma zbadanje v predelu ključnice. Lahko sicer potrpim in jih naredim 20-30, naprej pa je bolečina prevelika). Se pravi ali je priporočljivo da delam vaje za ramena z manjšimi kilami do zmerne bolečina ali je bolje da jo sploh ne obremenjujem preveč. Konec koncev je kost poceljena mišica se more pa še utrditi.

Kaj priporočate?

Hvala