Stran 1 od 1

Poškodba ramena in mravljinčenje v roki

OdgovorObjavljeno: To maj 24, 2016 13:31
Napisal/-a Dejanx
Dober dan!

Imam sledeč problem. Pred dobrim mescem mi je pri treningu ram rahlo poknilo v levi rami, to mi je že bilo dobro znano. Sledil je heksnšus, ki mi je do zdaj vedno minil v roku par dni. Zdaj pa bolečina pri lopatici ostaja čeprav lahko vrat normalno premikam. Se pa je preselila še bolečina na zunanji del leve rame. Polek tega težko najdem pozicijo roke kjer bi bilo brez bolečine in mravljincev. Mravljinci se najbolj pojavijo od stranskega dela ramena pa vse do prstov na roki in to takrat ko se recimo sklonim z iztegnjenimi rokami recimo da bi nekaj probral takrat zadreveni cela roka. Občuti se kot da bi nekaj zategovalo na strani roke pod ramenom. Ko grem na trening se dobro segrejem in lahko treniram z nekaj bolečine in mravljinci. Po treningu je vse skupaj nazaj oz še slabše. Zanima me če se je komu dogajalo kaj podobnega in kako se je rešil tega. Sama rama je normalno gibljiva ne čutim bolečin sklepu. Naj prekinem s treningi ali nadaljujem na lahko?

Hvala za pomoč.

LP

Re: Poškodba ramena in mravljinčenje v roki

OdgovorObjavljeno: So jun 25, 2016 19:45
Napisal/-a Grom
to glede mravlincev se dogajalo in odrevnelosti neko obdobje se dogajalo že meni in kakem drugemu s katerim smo skupaj trenirali..
kak začasen pritisk na živec itd

Re: Poškodba ramena in mravljinčenje v roki

OdgovorObjavljeno: Če jun 30, 2016 10:07
Napisal/-a Dejanx
Sem poiskal pomoč pri fizioterapevtu, ki me je poslal na slikanje vratnih vretenc. Izkazalo se je da so vretenca ali diski ne vem točno v nepravilnem položaju in pritiskajo na živec plus ogromno mišičnih vozlov na hrbtu. Po dveh terapijah in triger masažah, valjčaknju na foam rolerju in izvajanju vaj za rotarno mašeto in vrat se je stanje kar precej izboljšalo tako, da gre v pravo smer:D

lp

Re: Poškodba ramena in mravljinčenje v roki

OdgovorObjavljeno: Če sep 08, 2016 19:53
Napisal/-a denareur
Da ne odpiram nove teme. Tudi sam imam tezave ze kaksen teden z rameni. Sem koncno zacel migat, nabirat lepo kvalitetno maso in se je zgodil pok v ramenih (desna stran).

Roko sicer lahko premikam bi rekel skoraj normalno, namrec ko roko iztegnem navzgor in jo nazaj spustim se slisi pok v ramenih, v bunki. Mazem si z eno kremo za sportnike, jem Ibuprofen, le tega sem do sedaj spil samo 2 tableti, baje naj bi pomagal pri vnetjih.

Danes sem hotel pred bajto pokositi travo in sem se nekako spozabil in ko sem poskusal kosilnico prizgati tako, da sem potegnil kabel ene parkrat...in ck pok v ramenih, ter upad moci za 70%. V ramenu me rahlo pece, vsake toliko se slisi to nagravzno pokanje. Zdravnik je na dopustu, pride sele v ponedeljek, pred tem bi vseeno rad vedel vsaj priblizno na katero vrsto poskodbe bi slo. Gre samo za vnetje? Desno rame je tudi po obliki drugace od levega. Po nekaj mesecnem treningu se je levo rame lepo izoblikovalo (lepa okrogla bunka) pri desnem pa je rame bolj spusceno. Je lahko tudi to vzrok ali posledica, da sem si rame poskodoval.

Upam da me to ne pribije na eno ali vec mesecno pocivanje. :(