Lučka je napisal/-a:Zdj sm mal zmedena...180 cm in 68 kg pa te je kar nekaj skup? :D To dvoje nekak ne gre skupaj :)
Drugače pa 166 in 74, tak da bo kr držalo 15kgče ne več, sploh če gledaš še razliko višine :D
Huh ja, nekaj razlike je med nama, samo to še vedno ne pove veliko, procent maščobe imava lahko čisto podoben :) Verjetno pa ne tvoja ne moja tehtnica ne kažeta točno, ampak kot sem že rekla, važno da kažeta vedno isto narobe in je potem viden napredek. Sama sebe nimam za neko suhico, zdi se mi da me je nekaj skup, a se obremenjujem preveč s tem, meni je izziv da napredujem, pridobivam na moči, izboljšam držo in kondicijo ... Če bi gledala samo na to kako izgledam, me to nebi dovolj motiviralo, verjetno bi že zdaj odnehala. Se strinjaš?
GymRage je napisal/-a:Sodobnost je itak pokvarjena s temi kilogramskimi standardi, ki povzročajo nepotrebne skrbi.
Drugače pa bi jaz odsvetoval trening na tešče, če tvoje telo še ni adaptirano na izkoriščanje M, ker pride do blokade, ko enkrat pokuriš tiste nekaj glikogenskih zalog.

Meni se zdi glavna težava kilogramov to, da se nekateri preveč zanašajo na to. Če so kilogrami v nekih mejah, potem so zadovoljni, to da niso sposobni prelaufat 5km pa jih ne skrbi. In če tri dni stradajo in dehidrirajo telo, je za njih cilj dosežen ker tehtnica pokaže 2kg manj ...
Po drugi strani pa se izguba maščobe odraža tudi na izgubi kilogramov in v primeru resnejše debelost so realen pokazatelj napredka.
Danes sem pojedla nekaj slanih palčk pred treningom in je šlo lepo skozi, tako da bom pazila da nekaj pojem prej tudi za vnaprej.
Današnji trening je bil tak, bolj za počitek. Naredila sam 3 vaje za stabilizacijo trupa, 1 min planka, dve vaji za trebušne, nekaj sem mahala z 2kg utežmi v rokah in se dodobra zvaljala z valjčkom (včeraj sem končno dobila tistega z bodicami in je kar muka, precej bolj boli kot navaden valjček). Žal mi je edino, da sem padla v tak urnik, da pon-sre-pet delam vaje za celo telo in ravno takrat je največja gužva. Potem pa mi je nerodno matrat se s tistimi počepi in utežmi med samimi moškimi in čakam kdaj bo bolj prazno da lahko oddelam svoje :)
Drugi teden bom raje delala vaje tor-čet-sob.