Stran 1 od 2

MaXXimum Portal - KRAJA VSEBIN

OdgovorObjavljeno: Pe feb 23, 2007 03:20
Napisal/-a Stasa
Danes sem bila opozorjena, da se na neki spletni strani pojavljajo članki, ki sumljivo spominjajo na mešanico avtorsko zaščitenih člankov z Maxximum Portala. Sploh ne bom komentirala, da je bil "avtor" z omenjene strani pred nekaj časa žE OPOZORJEN s strani ene izmed avtoric serije člankov, objavljenih pri nas. Očitno gospodu še vedno ni jasno, da se tujih člankov pač ne krade, četudi se jih preoblikuje tako, kot bi to storil osnovnošolec, ki mora napisati spis in na internetu najde takega z enako tematiko ... copy/paste je preveč očitna poteza, zato pa, gremo - pa malo obrnimo kak stavek, dodajmo nekaj vejic, nekaj jih izpustimo, pika tja, klicaj sem ... Pa imamo nov članek :/


Kljub temu, da je ob vsakem naslovu članka jasno navedeno, da je avtorsko zaščiten in le klik vstran uradno pravno obvestilo, ki pojasnjuje vsem tistim, ki jih zasrbijo prsti, da bi se polastili tujega truda ... še enkrat:

Vsi prispevki (članki, reportaže), fotografije ter ostalo gradivo na straneh Maxximum Portala so avtorsko zaščiteni. Zbiranje dokumentov (delno ali v celoti) s teh strani z namenom razmnoževanja, trženja vsebine ali kakršnega koli drugega posredovanja ne glede na obliko je strogo prepovedano, razen v primeru pisnega soglasja lastnika strani in ob izpolnjevanju naslednjih pogojev:

- ob dokumentu mora biti na vidnem mestu naveden avtor, povezava na izvorno stran ter viden logotip Maxximum Portal

- vsebine dokumentov ni dovoljeno spreminjatiAvtorska in sorodne pravice - kaj je to?


http://www.uil-sipo.si/index.php?id=149

OdgovorObjavljeno: Pe feb 23, 2007 08:24
Napisal/-a TESTO
jebiga podlost! nekateri znajo samo kopirat in tako pridt do uspeha ce je to uspeh..zalostno! :smt010

OdgovorObjavljeno: Pe feb 23, 2007 08:39
Napisal/-a Sinister
se čist strinjam s tabo prjatu, veš kaj gre men poleg tega še bolj na k...., da si folk daje slikce na avatarje pa bilo kam tud msn recimo, od ljudi, k sploh niso oni, jest tega ne razumem, kako je lahko nekdo tak asshole!

Ne vem kaj ma folk od tega, da se neki pretvarja da so ne vem kaj, jest dam vedno svoje gor, vedno se zraven se popljuvam ker tak pac sem in nikol ne bom razumu kako lahko nekdo tko grdo simulira!

OdgovorObjavljeno: Pe feb 23, 2007 09:36
Napisal/-a TESTO
mislm da kle ni pene ce da kdo gor kako sliko to še ne pomeni da se hvali da je to on! a potem je grom k si da VM ashoel k se pretvarja da je to on itd..pa še marskikdo? drugo bi blo da bi dav slike gor in reku to sm jaz ..pol ce dam jaz sliko gor colman abs itd se pravi se hvalim da sm to jaz itd..ahhh ..nehi no..pac nekateri uporabljajo slik ,ker si taki zelijo bit in jim je to motivacija..tvoji absi in body bi lahko biv marsikatermu spodbuda..no men je,ker si hud.. ;) sej sam veš! ampak zašli smo z teme !

OdgovorObjavljeno: Pe feb 23, 2007 10:39
Napisal/-a Don Corleone
staša in kaj ti lahko narediš, če vidiš neki s te strani, nekje drugje, pod drugim avtorjem? seveda tako kot da je on to napisal. a se da sploh kej narest? pa ne me narobe razumet, to ne pomeni da podpiram take podle stvari

OdgovorObjavljeno: Pe feb 23, 2007 12:00
Napisal/-a kayz1
Na strani pro-fitnes so tudi zelo podobni članki. Samo opozorim.

OdgovorObjavljeno: Pe feb 23, 2007 17:10
Napisal/-a Runner
Kva če pa sprintaš članek , sam je gor ime pa vse od kerga je npr. da je od vas, pa potem daš prijatelju da si prebere, ker nima interneta oz. računalnika. Tega nisem naredil, ampak sem mislil. Če rečete ne , pol ne , in čist razumem. Tko da nebom kopiral.

Lp

OdgovorObjavljeno: Pe feb 23, 2007 18:25
Napisal/-a Stasa
Don Corleone je napisal/-a:staša in kaj ti lahko narediš, če vidiš neki s te strani, nekje drugje, pod drugim avtorjem? seveda tako kot da je on to napisal. a se da sploh kej narest? pa ne me narobe razumet, to ne pomeni da podpiram take podle stvariČe ti povem čisto iz izkušenj, smo do sedaj načeloma vedno našli neko obojestransko rešitev. Enkrat se je zgodilo, da lastnica nekega spletnega portala sploh ni vedela, da so članki ukradeni, saj je za vsebinsko plat portala pooblastila nekoga drugega, ki pa se je znašel tako, da je članke preprosto prekopiral z naše strani, avtorja pa seveda ni navedel. Stvar smo rešili tako, da so naju dodali kot avtorja k samim člankom ter povezavo na maxximum-portal.com. Samo enkrat se je zgodilo, da je kvazi avtor trdil, da si jaz vse skupaj domišljam ... no, zelo hitro si je premislil, ko je prejel pismo od odvetnice. Takrat je vse članke takoj umaknil.


Se mi zdi, da jih veliko še vedno ne loči, da gre pri kraji članka za popolnoma enako stvar, kot če ti nekdo ukrade kolo izpred hiše (in ga potem za vsak slučaj še malo sfrizira). V nobenem primeru stvar ni tvoja in se je torej nimaš kaj za dotikat. Simple as that.


Sploh me ne moti, če se članki objavljajo na drugih spletnih straneh s podobno tematiko. Konec koncev je to tudi namen - da se informira čim širši krog ljudi. Seveda pa se mi zdi minimum, da si dovolim spoštovati pogoje, ki so napisani v našem pravnem obvestilu - torej naše soglasje (še vedno smo ga dali), navedba avtorja, prepoved spreminjanja vsebine ter povezava na našo spletno stran.

OdgovorObjavljeno: Pe feb 23, 2007 18:30
Napisal/-a Stasa
Runner je napisal/-a:Kva če pa sprintaš članek , sam je gor ime pa vse od kerga je npr. da je od vas, pa potem daš prijatelju da si prebere, ker nima interneta oz. računalnika. Tega nisem naredil, ampak sem mislil. Če rečete ne , pol ne , in čist razumem. Tko da nebom kopiral.

LpTo je popolnoma druga situacija in je to seveda dovoljeno. Če pa nekdo objavlja vsebine kot svoje širšemu krogu ljudi ter po možnosti še služi s tem, je pa nekaj drugega.

OdgovorObjavljeno: Pe feb 23, 2007 18:47
Napisal/-a Runner
Ok , hvala.

:smt006

OdgovorObjavljeno: Po feb 26, 2007 09:02
Napisal/-a Tomaz25
Runner ti mas pa ze malo smesne. Ne na tvoj racunalnik oz. monitor si mora priti clanke prebrat,... Sej ce mu sprintas clanek se jasno vidi kdo ga je napisal itd. Kar je nedovoljeno je, da se od nekje vzame clanek in se niti ne napise kdo ga je napisal, po kom povzemas, koga citiras itd, ali pa se huje se spodaj sam podpises.

OdgovorObjavljeno: Po feb 26, 2007 20:33
Napisal/-a tjasa
Hihi, Staša, a ste obvestili tudi ISPja? :)

OdgovorObjavljeno: To apr 03, 2007 07:53
Napisal/-a elle
Zakaj pa potem sami kopirate
http://www.maxximum-portal.com/sport/fo ... hp?t=11462

in še stran FIBO 2007 (uradna stran)

http://www.fibo.de/en/auf_einen_klick/daten_fakten.php

dvojna merila :smt017

OdgovorObjavljeno: To apr 03, 2007 08:14
Napisal/-a Grom
mislim da je velika razlika če kopiraš članek avtorja in se z njim hvališ ali pa nekaj kar dela reklamo za neko prireditev.

OdgovorObjavljeno: To apr 03, 2007 08:55
Napisal/-a Don Corleone
elle je napisal/-a:Zakaj pa potem sami kopirate
http://www.maxximum-portal.com/sport/fo ... hp?t=11462

in še stran FIBO 2007 (uradna stran)

http://www.fibo.de/en/auf_einen_klick/daten_fakten.php

dvojna merila :smt017


a pa ti sploh veš za kaj se gre v tej temi? :smt017

pa še ta link ki si ga dal, a ti res tako zgleda da bi se grom lahko hvalu s tem? dej mal mislt :smt002 :smt002