Sr feb 18, 2009 19:11 Napisal/-a gor13azd
Jaz sem si pri fusballu približno dve leti nazaj poškodoval levi gleženj. 2 tedna sem nosil soft cast(kao longeta) in še približno 1 mesec bandaže po napotkih osebnega zdravnika. 2 - 3 mesece je bila bolečina v gležnju tako močna da kaj več kot hodit nisem mogo. Na laufanje in igranje nogometa sem lahko pozabil ker sem imel občutek da bo mi stopalo odpadlo - kot da se ne drži gležnja - vglavnem čuden občutek. No in potem po 3 mesecih sem šel spet na pregled - poslali so me na stres posnetke, kjer mi je zdravnik povedal da zgleda vse vredu in naj ponovno prijem na kontrolo v roku 2 mescev če se stanje ne izboljša. Ker se seveda stanje ni izboljšalo sem ponovno šel k osebnemu zdravniku in nato k fozioterapevtu. Hodil sem na fiozioterapije - galvanski tokovi in individualna vaje prbližno 14 dni. Po opravljenih terapijah je gleženj bil še vedno boleč - najbol me boli dorzalna fleksija - to je ko stopalo dvignem proti nogi - npr. hoja v hrib, laufanje, počep - čutim zategovanje v notranjem delu gležnja - na dotik je neboleč. Kasneje sem bil ponovno na terapijah(DD tokovi, uz) - vmes sem mel UZ slikanje in MAgnetno resonanco - na kratko gleženj zgleda na slikah zdrav, mene pa še naprej boli kot me je bolelo nekje 3 mesece po poškodbi. Bolečina je zelo moteča, predvsem ko gleženj dorzalno flektira - zdravnik mi je predlagal tudi glucasomin sulfat katerega sem jemal približno 2 meseca in pol + kremo za lajšanje bolečin, vednar večjega učinka ni bilo. Ima mogoče kdo še kakšen nasvet?? - sedaj bom probal z omega 3 - predvsem zaradi te poškodbe sem se bolj posvetil fitnesu ker sem prej v prostem času veliko igral nogomet in hodil v hrib(pohorje) - sedaj pa to praktnično ni več mogoče - zaradi gležnja so se mi pojavile tudi težave s koleni, ki jih prej ni bilo. Če je kdo imel podobno izkušnjo al če kdo ima kakšen nasvet bom zelo hvaležen. lp gorazd#ed_op#br#ed_cl#