Nina
Torek, 26. 5.
Ena od mišičnih skupin, ki pri meni zaostajajo, so definitivno meča. Nočem imeti gromozanskih melon (hahaha as if! :)), ampak zgolj definirane in izoblikovane mišice, da bodo skladne s sprednjimi in (v prihodnosti tudi) z zadnjimi stegenskimi mišicami. Zato imam ločene treninge za meča, po opravljenih vajah pa navadno dodam še nekaj vaj za druge mišice, recimo trebušne.
Meča:
1. Dvig na prste stoje (naprava Hack Squat)
2. Dvig na prste sede
3. Dvig na prste stoje
Opravila sem torej samo tri vaje, pri vsaki sem naredila štiri do pet serij, odvisno od kilaže in same izvedbe. Pri nekaterih vajah (ne samo pri mečih) si namreč v (pred)zadnji seriji naložim malce večjo obremenitev in potem poskusim narediti čimveč ponovitev. Če jih naredim manj kot osem, si potem obremenitev znižam za približno 40 % in naredim še deset ponovitev.
Trebuh:
1. Dvig trupa na nagnjeni klopi
2. Dvig iztegnjenih nog v vesi*
Sliši se malo, ampak ti dve vaji sem izvedla v superseriji, se pravi, da sem najprej naredila eno rundo dviga trupa (30 ponovitev), takoj zatem pa še dvig nog (10 ponovitev). Sledilo je malo počitka, nato pa sem oboje ponovila. Vsega skupaj so bile štiri superserije.
Kardio:
Opravila sem tek na tekočem traku -- 25 minut. Navadno delam 20 minut, v torek pa sem to lepo podaljšala, da bi porabila še nekaj kalorij, ki sem jih pridobila s preveč zaužitih maščob. Ups. :)
Četrtek, 28. 5.
Dan za hrbet in tricepse, jupi! Čebron se mi je malo smejal, ko sem ga vprašala, če so štiri vaje dovolj za hrbet. Ne vem, ali je bilo samo moje vprašanje smešno ali celotna situacija. No, vedno sem za spravljanje ljudi v smeh. :) Po njegovem nasvetu sem naredila raje pet vaj in se potrudila pri izvedbi.
Hrbet:
1. Poteg na prsa (široki prijem)
2. Veslanje s palico
3. Priteg na prsa (obratni ozki prijem)
4. Veslanje na napravi
5. Poteg s kabli
Ekola, pet vaj, pri katerih sem se res trudila, le tretje in četrte nisem prav čutila ... Pri ozkem prijemu sem še precej švoh, mogoče bi morala delati kar asistirane pull-upe, da bi dobila boljši občutek za izvedbo. Pri veslanju pa ne vem, kaj je šlo narobe. Začela sem s precej majhno težo, ki sem jo potem sicer povečala, ampak se mi zdi, kot da sem izgubila občutek. Ali pa sem enostavno močnejša kot takrat, ko sem zadnjič izvajala to vajo. :)
Tricepsi:
1. Izteg komolcev z vrvjo
2. Izteg komolcev z ročko nad glavo
3. Izteg komolcev z ravno palico za glavo
In potem tricepsi. Prva vaja: "U, super. S fajn kilažo sem začela!" In že pri drugi sem morala 'dawngrejdat', ker se nekako nisem čutila za dvigovanje običajne teže. Hmm. Ne vem, kaj je bilo. Nato sem naredila samo še eno vajo (tri serije, če se ne motim) in se potrudila, kolikor se je pač dalo. Ker se mi je mudilo domov, kardia včeraj nisem opravila. Pa danes ali pa jutri in v nedeljo.
Tu bom verjetno opisala oziroma vsaj naštela vse treninge, vsake toliko tudi jedilnik, če bom jedla kaj posebnega. Definitivno pa bom z vami delila kakšne recepte, če se mi kaj res posreči (vsi vemo, da nisem ravno talent). Zdaj bom poskusila s cikliranjem, kolikor mi bo pač dopuščalo bivanje pri starših. :)
Objavljala bom tudi TU v slovenščini in TU v angleščini.
Lep dan!